Čo je to slackline?

Čo je to slackline?

Čo je SLACKLINE

Ak máme hovoriť o všeobecnej poučke, tak slackline je šport, ktorý sa zameriava na trénovanie balančných schopností a rovnováhy na nestabilnom lane, ktoré je zachytené medzi dvomi pevnými bodmi. Športovec - slackliner po lane môže chodiť, skákať alebo vykonávať akékoľvek iné dynamické prvky a triky.

Slackline je však najmä komunita milovníkov tohto multimodálneho športu, vášeň k prírode a rozmanitosť prevedenia, akým chce každý jednotlivec tento šport vykonávať. Slackline, tak ako iné kreatívne športy, má pozitívne účinky a buduje niekoľko fyzických, ale aj psychických aspektov človeka, aj preto ho miluje mnoho ľudí po celom svete.

História Slackline

Môžu sa viesť nekonečné debaty o tom kto, kedy a kde prvý vynašiel slackline. Jedno je však isté, ľudia stáročia vždy radi balansovali na všetkom možnom. Laná, reťaze, trámy, konáre alebo káble, či už sa jednalo o prekonávanie rekordov v rámci adrenalínu vo výške alebo iba tak pre zábavu na ulici, kde to šlo na voľne dostupných prvkoch. 

Obdobie, kedy sa začala profilovať a definovať slackline disciplína sa pripisuje 80-tym rokom a dvom menám, ktoré inšpirovali ďalších: Adam Grasowsky a Jeff Ellington. Za týmto nápadom stoja títo horolezci, ktorí si krátili čas počas dažďových dní vo svojich kempoch, alebo čakanie medzi výstupmi tým, že priviazali laná o stromy a balansovali.

V roku 1985 ale média zaujal Scott Balcom, ktorý ako prvý prešiel na dovtedy nepoznanom tzv. slackline cez jedno z Yosemitských údoli. Scott si pozornosť získal, ale v mainstreame dostali väčší priestor dobrodruhovia Andy Lewis a Dean Potter, ktorých obrázky ako lezú po slackline začali kolovať v magazínoch a časopisoch.

Súčasnosť Slackline

Slackline si roky získaval čoraz väčšie publikum, až explodoval do celého sveta a stal sa prístupný pre každého do takej miery, že dnes má vlastnú medzinárodnú federáciu, súťaže a profesionálni športovci svojich vlastných veľkých sponzorov. Zaujímavosťou je, že napríkladom v takom Švajčiarsku vlastní slackline každý 20-ty človek.

Doprava zadarmo

Doprava pri nákupe nad 50 € je do všetkých krajín ZDARMA.

Výmena a vrátenie

Vymeňte alebo vráťte tovar do 99 dní ZADARMO.

Rýchle dodanie

Tovar objednaný do 12.00 máte do 24 hodín doma.

Tovar skladom

99% tovaru máme skladom. Garantujeme rýchle dodanie.

+ ĎALŠIE BENEFITY